13. marca 2017

Problémy farmára z okolia Košíc, Františka Oravca si všimla aj poslankyňa parlamentu

Prípadom zbitého farmára Františka Oravca sa venuje aj poslankyňa parlamentu Alena Bašistová. Problémy farmára z okolia Košíc, Františka Oravca si všimla aj poslankyňa parlamentu, Alena Bašistová, predsedníčka výboru NR SR pre sociálne veci.




"Je nemysliteľné, aby sa v dnešnej dobe udial takýto fyzický útok," uviedla na tlačovej besede. Upozornila, že problémy Františka Oravca súvisia tiež s chybami pri prideľovaní štátnych dotácii na poľnohospodársku pôdu.

Kvôli nim sú znevýhodňovaní tradiční a začínajúci poľnohospodári. Domáci farmári ako František Oravec preto majú problémy vzdorovať konkurentom, ktorí sa opierajú a finančné a rôzne iné vplyvy. 


 Poslankyňa upozornila, že bude prípad Františka Oravca pozorne sledovať a chce veriť, že on, alebo jeho rodina už nebudú čeliť podobným útokom. V parlamente bude práva domácich a poctivých farmárov hájiť pri rokovaniach o zákonoch, ktoré sa ich týkajú. Jeden z nich, ktorý súvisí aj prideľovaním dotácií, sa nachádza v medzirezortnom pripomienkovaní.